Log indF.A.Q.Om siden

F.A.Q.

#1: Findes der andre quizzer end dem på siden her?

Ja, givet vis nogle stykker. I Horsens er der musik-quiz på Mad Americans, og Café Retro i Knabrostræde (København) holder fra tid til anden en meget populær quiz.

#2: Findes der andre sider for quizzerne end denne side?

Dette er den eneste fælles side, men alle quizzerne har deres egne sider, typisk på Facebook.

#3: Hvor god skal man være for at gå til quizzerne?

Quizzerne er generelt sværere end det man møder på f.eks. P3's musikquiz, og derfor er det en god ide at alliere sig med et hold. På den måde kan man supplere hinandens viden og dække de huller der uundgåeligt vil være.

Her er to eksempler på spørgsmål du kan møde:

1: Der nævnes i alt 6 drengenavne i Søren Kragh Jacobsens 'Kender du det?' (den mange kalder 'Mona, Mona, Mona'). Hvad er disse seks navne? 1 point pr. navn.

2: John Mogensen var en mand med en sund appetit på livet, og sang bl.a. en del om det andet køn. I alt lavede han 6 sange, hvor der indgik et pigenavn i titlerne. Hvad er disse 6 navne/titler? 1 point pr navn/titel.

Disse to eksempler er helt arbitrære, men de fleste kender sikkert nogle af svarene. Kan du på egen hånd komme op på 5-6 points samlet, er du godt klædt på til quiz.

#4: Er alle quizzerne lige svære? Hvilken quiz er god at starte med?

Alle quizzerne er svære, men svinger meget i form og indhold (genrer). Quizzen 'Quiz Me, Baby' kalder sig selv for en af de lettere quizzer.

En betragtning der måske kan forklare sværhedsgraden til quizzerne, er at flere af quizzerne har løbet i tæt ved 10 år, og sætter en ære i ikke at gentage spørgsmål. De mest gængse kunstneres liv og levned er på den måde endevendt, hvis man dukker på for første gang nu. Til gengæld møder man rutinerede værter og engagerede gæster.